sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Taas yhdet muffinsit..

Vielä vähän jatketaan Juhannuksen herkuilla :)
Joo joo, me syötiin hirrrrveesti :D Ahmmmm-ahmm!!

Suklaa-suolapähkinä-toffeemuffinsit

3 munaa
1,5dl sokeria
100g voita 
1,5dl kermaa
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
150g tummaa suklaata
100g suolapähkinöitä
Fudge-paloja

1. Rouhi suklaa ja pähkinät. Pilko fudge-palat (irtokarkkihyllystä) kolmeen osaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sula voi, kerma ja kuivat aineet. Sekoita. 
3. Lisää suklaa ja pähkinät.
4. Lusikoi taikinaa muffinivuokien pohjalle, paina fudgepala keskelle ja lusikoi vielä vähän lisää taikinaa päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 15-17 min.


Ja sitten vielä sama GLUTEENITTOMANA:

2 munaa
vajaa 1dl sokeria
50g voita
n. 1dl kermaviiliä
n. 1tl psylliumia
0,5dl kaakaojauhetta
vajaa 2dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (Sunnuntai)
0,5tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
75g tummaa suklaata
50g suolapähkinöitä
Fudgepaloja

1. Laita psylliumjauhe turpoamaan kermaviilin joukkoon. Muuttuu sellaiseksi tahnaksi...
2. Vatkaa munat ja sokeri.
3. Lisää voi, kermaviili+psyllium ja kuivat aineet.
4. Lisää suklaa ja pähkinät ja mätä taikinat vuokiin edellisen ohjeen mukaisesti.
5. Paista 200 asteessa 15-17min.


Laitoin gluteenittomaan versioon kerman tilalle kermaviiliä koska kerma loppui. Eli psylliumin voi toki sekoittaa mihin nesteeseen vaan. Kai.. :)
Näistä tuli monen mielestä parempia kuin "normaaliversioista". Meheviä ja maukkaita.
Lisäksi suuri parannus aiempiin tekemiini glut.leivonnaisiin, nämä eivät hajonneet käsiin. Psyllium!!! Jes!! :-P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti