tiistai 11. marraskuuta 2014

Se on se meidän uusi vauva...

Mmmmm...vauvantuoksua <3
Täsmällinen tyttö syntyi laskettuna päivänään. Saaden saman syntymäpäivän kuin Täti-T :)


Edellisenä päivänä ei vielä juuri ollut elkeitä, että synnytys olisi käynnistymässä. Lasten täti ja serkku olivat käymässä ja yhdessä ihmeteltiin kuinka pienet jalat potkivat ja että seuraavan kerran kun nähdään on vauva jo syntynyt.


Illalla pyydettiin vielä naapurit iltapalalle. Muutama erituntuinen supistus ja kävi mielessä, että näinköhän enteilee lähtöä. Laitettiin lapset rauhassa nukkumaan. Kävin yksin saunassa.
Satunnaisia supistuksia eikä muuta. Uni ei kuitenkaan tullut ja puoliltaöin herättelin Sampon ja arvelin, että voi tulla lähtö tänä yönä.
Ukki soitettiin lasten unta vahtimaan ja jo puoli yhdeltä nokka kohti Savonlinnaa hieman vastahakaisena ajatuksella, ettei tämä nyt vielä toisitoimiin johda.  Edelliset vajaan kahden tunnin mittaiset synnytykset huomioon ottaen oli kuitenkin pakko lähteä.


Vielä käyrällä pötkötellessä olin vähän epäluuloinen. Montaakaan supistusta ei tarvittu kun mullekkin kävi lopulta selväksi, että kyllä tästä saliin tulee lähtö.
Lopulta sairaalassa oltiin oltu reilu tunti kun pieni tyttö parkaisi ensimmäisen kerran.
Papereihin on kätilö kirjoittanut: Nopea ja kipeä synnytys.
Kyllä, näin oli. Ilokaasumaskissa roikkui lähinnä friteerattua katkarapua muistuttava tyyppi :D Eli kivusta kippuralla.
Samaan aikaan synnytettiin viereisessä salissa, josta lopulta vain toinen kätilö ehti ottamaan kopin meidän vauvasta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Puolison tuki ja kannustus kantoi todella pitkälle <3

3258g, 51cm

Vauva on nyt kolmeviikkoinen, itse rauhallisuus. Ainakin toistaiseksi! Itse olen toipunut loistavasti, aina ei meinaa muistaa, että on vasta synnyttänyt. Lapset ovat ottaneet vauvan vastaan rakkaudella.
Arjen sujumisesta en tiedä vielä mitään, Sampo on tänään ollut ensimmäistä päivää töissä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti