tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mansikkaa, mustikkaa..

Tänä vuonna pakastin mansikoita kolminkertaisen määrän viimevuoteen verrattuna. Josko ne nyt edes johonkin riittäisivät. Nyt kuulemma alkaakin jo olla mansikkasesonki ohi. Nopeasti se menikin! Kyllä yleensä on ollu vielä puolesta kuusta synttärikakkuihin mansikoita ihan yllin kyllin.
Mutta eiköhän noita vielä kakuntäytteeksi riitä. Saimi onkin ilmoittanut huomenna tarjoavansa laivajäätelökakkua nimpparivieraille :) Sitä näin aikuisen näkökulmasta ajattelee, että nimipäivät voisi aivan hyvin ohittaa. Mutta lapselle ne onkin iso asia.


Muistan miten viime kesänä nihkeilin näitä samoja nimppareita ja olin sitä mieltä, ettei mitään kinkereitä tarvitse järjestää. Sampo oli kuitenkin toista mieltä ja näppärästi parista litrasta jäätelöä ja muutamasta dominokeksistä mansikoineen taikoi lapselle laivajäätelökakun. Sitä sitten terassilla naapureiden kanssa syötiin ja voi kuinka oli pieni ihminen tyytyväinen! 
Kertonee sekin jotain, että edelleen tuota muistelee ja nyt toiveissa samanlainen kakku. Voi olla, että huomenna vähän kaipaillaan taas niitä naapureita. Onneksi serkut paikkaavat tilannetta hiukan :)
Lauantaina juhlitaan sit vähän Sampon synttäreitä ja ens tiistaina oman isän. Herkkuja tiedossa siis yllinkyllin :P
Niin ja eilen iltalenkillä huomasin, että mustikat ovat kypsiä! Mustikkapiirakaltakaan ei voine siis välttyä ;)
Kuvat hyydykekakusta jonka viime lauantaina pikaisesti kyhäsin kasaan ajatuksella "mitä kaapeista löytyy". Paitsi, poikkeuksena totuttuun, otin jonkinlaista ohjetta ylös ;)


Mansikka-mustikkahyydykekakku

1½ paketillista täytekaurakeksejä
100g voita 

2dl vispikermaa
250g maustamatonta rahkaa
2dl vaniljajugurttia
½dl vaniljakreemijauhetta
6,5dl mansikka-mustikkasosetta 
1dl sokeria

1dl appelsiinimehua
7 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele seos pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, jugurtti ja vaniljakreemijauhe (jämäköittää aavistuksen seosta ja näin ollen vähentää liivatelehtien tarvetta). Lisää marjasose (Survoin marjoja vain hiukan perunasurvimella) ja sokeri.
Kuumenna appelsiinimehu mikrossa kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut liivatelehdet yksikerrallaan. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. 
Kaada täyte varovasti keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. 


Mulla oli tuosta visio kun olin katsellut mitä kaapeista löytyy.. Lisänä oli vielä tölkillinen kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia (sitä valmista). Ajattelin kuinka hyydykekakun sisällä olisi pehmeitä, tahmeita kinuskisattumia. Kaadoin siis ensin osan täytteestä vuokaan ja lusikoin sitten paksua kinuskia täytteen joukkoon ja sit loppu täyte päälle. Niin..visio on visio ja todellisuus usein toisenlainen :)
Eihän se kinuski kestänyt semmosena paksuna siellä välissä vaan ikäänkuin suli..sellaseks valuvaks lötköks. Esteettisesti ei siis toiminut. Makuna kyllä joo..jäin miettimään mitä olis tapahtunu jos kinuskiin olis laittanu yhen tai kaks liivatelehteä. Tai esim sekoittanut kinuskia voin asemasta keksipohjan joukkoon..


Ehkä joskus kokeilen..tai jos joku muu kokeilee, niin kertokoon kokemuksensa :)
Mutta siis täyte itsessään ilman kinuskiakin toimi erinomaisesti. Eikun säveltämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti