tiistai 7. elokuuta 2012

Kotieläinmetsässä

Käytiin eilen Joutsenon kotieläinmetsässä.


Lapset tykkäs kovasti. Enimmäkseen kanoja, kukkoja ja pupuja, lisäksi emuja?, sika, vuohia, lampaita, alpakoita, riikikkukkoja, marsuja.



Heti ku ovesta sisään päästiin ni näytelmä oli vauhdissa. Lapset katto kummissaan ja Sampoki sai vaan sanottua "oho, se istu sen päälle." :'D   Homman hoidettuuaan kukko naapasteli tyytyväisenä ja kieku hirmusella äänellä :)) Kana näytti lähinnä järkyttyneeltä yllätyshyökkäyksestä ja suki kovasti sulkiaan takaisin ojennukseen moisen pöllyytyksen jäljiltä :)

Eläimet oli aidatulla alueella metsän keskellä. Kaikkia sai vapaasti syöttää ja kaikki söivät kädestä. Puput ei lasten harmiksi antaneet silittää. Kovasti Saimi olisi halunnut ottaa syliin.



Tää tilanne naurattaa vieläkin :'D Myö syötetää possua ni Sampo sano et katoppa taakse. Tää seisoo hyvän matkan päässä nyrpeenä ja pitelee nenäänsä :))) Kyllähän ne possut haisee!
Mietin muuten, että eikös sanota et possu tarvii kaverin ettei ikävysty? Tuo reppana oli yksikseen..
Vuohet oli muuten ihan mahdottomia! Kyllä tiesivät että pussissa on heille jotain herkkua :) Lisäksi meinasivat syödä saimin kengistä kukat ja salamannopeasti oli toiset naama käsilaukussa ja suussa Vienon matkalusikan kotelo 8) Sit piti jo hätistellä vähän kauemmas niitä!




Vieno oli vähän unillaan ja kitisi melkein kokoajan mutta sitten kun tultiin Alpakoiden aitaukselle nii johan ääni muuttui kellossa. Voi miten toinen pieni tykkäsi niitten hassuista naamoista :D Hihkumista, nilkat ja ranteet vispasi. Kokeili monta kertaa alpakan pehmeää turpaa. Ja aika hassua kun ei ne elukat olleet meistä muista moksiskaan, eivät edes viitsineet vilkaista, mutta Vienoa tulivat katsomaan ihan aidan viereen ja uteliaana haistelivat ihan läheltä :)




Pääsymaksu tuonne metsään piti käydä maksamassa läheiselle Korpikeitaalle, kalansavustamo. SE oli todella EPÄSIISTI paikka. Syötiin siinä kuitenkin vähän savukalaa ja ihasteltiin niitä lohia lammikossa. Käynti kustansi meidän perheeltä 24 euroa. Avaimen porttiin sai siitä mukaan viiden euron panttia vastaan.


Mutta kokonaisuudessaan oikein kannattava reissu, vaikkei mölyapinoita nähtykkään (lapset oli alkuun hieman pettyneitä tästä ;) )
Yhteenvetona: syökää kotona ennen lähtöä ja muistakaa ottaa mukaan leipää jota voi syöttää eläimille :)


Muuttoon on nyt saatu apuja ja koti on tyhjentynyt kovasti. Huoh. Olen tässä viimepäivien aikana miettiny et kuinka paljon helpompi täällä on hengittää kun tavaraa on niin paljon vähemmän...vähempi parempi siis ja siinäpä taas tulevaisuuteen tavoitetta kerrakseen!!!
Muuttoilmoituksen sain illalla näpyteltyä nettiin ja reilun viikon päästä ollaan sit Rantasalmelaisia!


Niin ja Onni oppi ajamaan ilman apupyöriä :)))


Tai siis, apupyörät otettiin vaan pois ja poika jatkoi polkemista :D eli onhan se osannu jo jonkin aikaa :))))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti